Home پزشکی جلوگیری از تغییر شکل استخوان ناشی از آرتروز با اسفناج

جلوگیری از تغییر شکل استخوان ناشی از آرتروز با اسفناج

11 second read
0
0
14

به گزارش بخش تغذیه و اخبار پزشکی دکتر سلام؛ با تحقیقی که بر روی گیاه Spinacia oleracea (اسفناج)، انجام گرفت، این گیاه می تواند از تغییر شکل استخوان ناشی از بیماری آرتروز، جلوگیری کند.  بر طبق مطالعات انجام گرفته، Spinacia oleracea که معمولا به عنوان اسفناج شناخته می شود، این توانایی را دارد که اثرات بیماری آرتروز ناشی از ازدیاد یون مونو سدیم (MIA) را کم کند.

تاثیر اسفناج بر بیماری آرتروز

 محققان موسسه تحقیقات مواد دارویی در هند، با تزریق یون مونو سدیم (MIA ) در مفصل زانوی گروهی از موش ها، باعث ایجاد آرتروز در آنها شدند. سپس این تیم تحقیقاتی، هر روز و به مدت ۲۸ روز، مقدار ۲۵۰ و ۵۰۰ میلی گرم در کیلوگرم ( mg/kg) از عصاره اسفناج را به صورت خوراکی، در بین موش هایی که آرتروز داشتند، توزیع کردند.

اسفناج

 آنها خواص ضد آرتروزی عصاره اسفناج، توسط میکروCT و mRNA، را تعیین کردند، همچنین، وضعیت ژن های پروتئین التهابی، کاندروژنیک و بیومارکر بالینی و آزمایشات مربوط به رفتار را مورد بررسی قرار دادند.

 بر اساس نتایج آزمایشاتی بر پایه سلولی و همچنین غیر سلولی، که طی فرآیندی درون یک لوله آزمایش، انجام گرفت، عصاره اسفناج، به عنوان یک عامل آنتی اکسیدان قوی و ضد التهابی، عمل کرد. همچنین، با بررسی بافت مفصل زانو در پایان آزمایش و رنگ کردن آن توسط رنگ مصنوعی قرمز (سافرانین) و رنگ مصنوعی آبی (توئولیدین آبی)، حالت و اثر ایمنی آن را تثبیت کردند.

فاصله و بی نظمی در استخوان متصل به مفصل ران و سطح صاف تیبیال، اصلاح شده بود. همچنین این درمان باعث کاهش اثرات منفی آرتروز با افزایش حجم استخوان به حجم بافت می شود و  نتیجه، کاهش ۲۰۰ درصدی  حجم استخوان ترابکولار بود. علاوه بر این، عصاره اسفناج،  با کاهش نشانه های ضد التهابی، باعث افزایش نشانه های ژن کاندروژنیک می شود. کاندروسیت ها، تنها سلول های  ترکیبی هستند که توانایی کنترل فعالیت های مهم غضروف مفصلی را دارند. همچنین ترکیبات اسفناج ، سبب افزایش پروتئین ۹ Sox- و Col-II درکاندروسیت های مفصلی می شوند.

 آزمایشات خون و ادرار نشان دادند که عصاره اسفناج ، فعالیت آنزیم گلوتاتیون ترانسفراز – s و همچنین نشانه های بالینی آرتروز مانند حجم پروتئین ماتریکس غضروف الیگومریک (COMP) و کلاژن نوع II تلوپپتید _ سی (CTX-II) را کاهش می دهد که همین موضوع، باعث پیشرفت قابل توجهی در حرکت و تعادل موش ها شد.

اگر بخواهیم یافته های به دست آمده از این تحقیق را جمع بندی کنیم، به این نتیجه می رسیم که عصاره اسفناج، اثرات مضر ازدیاد یون مونو سدیم (MIA)، که باعث بروز آرتروز می شود، را کاهش می دهد.

دکتر سلام

Load More Related Articles
Load More By مارتین کاظمی
Load More In پزشکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Check Also

تولید سایپا رهام روی پلت‌فرم SP100 +مشخصات فنی

به گزارش ایسنا، محسن جهرودی در هفدهمین نمایشگاه خودرو شیراز اظهار کرد: سایپا رهام اولین خو…